Blogg

Bedrifter får støtte til energitiltak

Bedrifter får støtte til energitiltak – med inntil 50 % av investeringskostnad Fra 24. november kan bedrifter søke om støtte til å gjennomføre ulike typer energitiltak. Dette gjelder blant annet… Read more »

Kr 40.000,- i støtte til vannbårent anlegg

Vurderer du å investere i en væske-til-vannvarmepumpe? Da bør du vurdere å samtidig installere en akkumulatortank samt installere vannbåren varme. Du får en bonus og det gir boligen din et… Read more »

De fleste velger Bergvarme!

Antallet husstander som har valgt å installere bergvarme har økt den siste tiden. Lang levetid, stabil drift og den typen varmepumpe som gir best besparelse med tanke på strømregningen er… Read more »

Informasjonsmøte: Strømsparing med varmepumper for vannbåren varme

Informasjonsmøte om strømsparing med varmepumper for vannbåren varme Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte om varmepumper for vannbåren varme. Fyrer du med el-kassett, har du et hus rom skal renoveres, skal… Read more »

Forventer kraftig prisøkning

Prisene på VVS-varer har gått til himmels, men i juli kommer kanskje den kraftigste prisjusteringen så langt. Det frykter innkjøpsdirektør i VVS Norge, Vanjeet Chatwal. Les mer om hva Chatwal… Read more »

Nå forlanger kommunene kundelister fra oljeleverandørene

I følge Nemitek, bransjeforeningen for Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening, har kommuner rundt om i landet begynt å forlange kundelister fra oljeleverandører for å avdekke ulovlig bruk av oljefyrer. Oljefyrer… Read more »

Gratulerer til vinneren av gratis varmepumpeservice!

Som en hyggelig avslutning inn mot sommeren arrangerte vi en konkurranse hvor en heldig varmepumpeeier kunne vinne gratis service av varmepumpen sin. Nå er vinneren trukket ut! Det var en… Read more »

God sommer – vinn en varmepumpeservice

Vi ønsker alle våre kontakter en riktig god sommer i trygge omgivelser! Ta vare på de du er glad i, spis is og kos dere med norsk sommer. Det vakre… Read more »

Få ny varmepumpe installert før sommeren

Hjelp oss med å fylle ordrebøkene. Etter en tøff periode med stans i alt av befaringer og nysalg grunnet Corona-pandemien, jobber vi nå med å fylle ordrebøkene. Noen salg har… Read more »

Enova utsetter flere kutt i pengestøtten til 2021!

I dag kom en skikkelig gladnyhet til alle boligeier. På grunn av koronasituasjonen har Enova valgt å utsette endringene i ulike pengestøtter til neste år, blant annet luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe… Read more »

Ny varmepumpeserie fra NIBE

NIBE kom nylig med en kjempespennende nyhet for alle som vurderer å investere i vannbåren varmepumpe. Med sin nye S-serie har man pushet grensene med tanke på ytelse, komfort, brukervennlighet… Read more »

Bergvarmepumper selger fortsatt mest hos Energiverket

I 2016 ble Energiverket AS for første gang den største NIBE-forhandleren av vannbårne varmepumper i Norge, og det er en posisjon vi har hatt siden. Hele veien har den største… Read more »

Vårkampanje på varmepumper fra Energiverket

Vi har nå en kampanje gjennom hele mai hvor vi spanderer strømforbruket det første året til alle som signerer et varmepumpeanlegg. Kampanjen har en verdi opp til 10.000,- kroner og gjelder… Read more »

– Endelig ruller hjula igjen

– I likhet med de fleste andre i varmepumpebransjen, fikk vi også kjenne på det da samfunnet ble stengt ned grunnet utbruddet av Corona. Daglig leder Glenn Pettersen gleder seg… Read more »

Reduksjonen i Enovastøtten utsettes til 1.juli

Enova har tidligere varslet at støtten til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles 1.april og at flere andre støttesatser reduseres samtidig. På grunn av koronasituasjonen har Enova nå valgt å utsette disse… Read more »

Vant gavekort på 100.000,- fra Energiverket

Vinneren av VinnVarme-konkurransen vår, som får et gavekort på 100.000,- ble trukket første uken i januar. Tirsdag 4.februar møtte vi endelig den heldige. Blant over 4.500 lodd i bollen var… Read more »

Vi søker varmepumpemontører til nyopprettede avdelinger

Ønsker du å jobbe i et prisvinnende selskap med fokus på gode løsninger innenfor luft/luft-varmepumper og solcellepanel? Trives du med å levere solide produkter til fornøyde kunder, og ønsker deg… Read more »

Metodistkirken i Drammen gikk for vannbåren varmepumpe

I historiske Tordenskiolds gate i Drammen ligger det flotte kirkebygget til Metodistkirken, med historie som strekker seg langt tilbake på 1800-tallet. Som mange andre store bygg hadde også Metodistkirken utfordringer… Read more »

Røde Kors valgte grønn oppvarming

Over flere år hadde ledelsen i Nedre Eiker Røde Kors vurdert hva de skulle gjøre med oljefyren fra 1973. Selvom den leverte rikelig med komfort og varme, var den både… Read more »

Hva sier forsikringsselskapene om du oppdager lekkasje fra oljetanken

1.januar 2020 ble forbudet mot oppvarming av boliger med fossil olje og parafin iverksatt. Ettersom en oljelekkasje kan få drastiske økonomiske konsekvenser, er spørsmålet nå hvordan forsikringsselskapene vil stille seg.… Read more »

Nå er det forbudt å varme boligen med fossil olje

2020 representerer et nytt år og nye muligheter, spesielt for eiere av olje- og parafinbaserte varmeanlegg. Fra 1.januar er det ikke lenger lov å varme opp boligene med fossil olje.… Read more »

NVE forventer økte strømpriser i Norge frem mot 2040

Kraftmarkedet i EU er i endring og kullkraften blir gradvis utfaset og erstattet av fornybart. Også i Norge blir vi berørt, og i en ny analyse forventer NVE at vi… Read more »

Nå fyker strømprisene til himmels

En kald vinter er en dyr vinter og onsdag 6.november kom nyheten om et kjempehopp i strømprisen fra dagen før. Nettstedet Nord Pool Group varsler om en topp i strømprisen… Read more »

Slik sikrer du deg 10.000,- ekstra i oljefyrstøtte innen nyttår

Fra 1.januar 2020 er det ikke lenger lov til å varme opp boligen sin med fossil olje eller parafin. Enova gir fortsatt 10.000,- i støtte når man erstatter den med… Read more »

Hvilke gasser påvirker den globale oppvarmingen mest

Global oppvarming er et hett tema om dagen og som det siste året har fått mange nye stemmer gjennom ungdom verden over. Men, vet du hvilke andre gasser enn CO2… Read more »

Årets første vinterdag – slik blir vinteren i år

I Norge var det lenge tradisjon å bruke primstav som kalender slik at man hadde full kontroll på de viktige merkedagene. Årets første vinterdag var 14.oktober og på denne dagen… Read more »

Viktig å undersøke når du skal kjøpe solfangere

Vurderer du å installere solfangere er det flere elementer ved dem som er viktig at du undersøker. Høye temperaturer stiller krav til valg av isolasjonsmateriale, rørføring, absorbatorer og øvrige materialer… Read more »

Enova kutter støtte til varmepumper og solenergi fra 1.april

Onsdag 25.september gikk Enova ut og varslet om ytterligere reduksjoner i flere støttesatser. Etter å ha barbert pengestøtten til både bergvarme- og luft/vann-varmepumper fra 1.juni 2019, rammes denne gang også… Read more »

Møt oss på Nordby Shoppingcenter

Torsdag 26.september er vi tilstede på Nordby Shoppingcenter i Sverige, utenfor matbutikken Nordby Supermarket. Vi tar en prat om boligen din og viser frem både varmepumper, solcelle- og solfangerløsninger som kan… Read more »

100 dager igjen med fossil oljefyring

Det var tilbake til 2012 at Stortinget første gang varslet at fossil olje- og parafinfyring ville bli forbudt. Fra 2020 vil det ikke lenger være tillatt å bruke fossil olje… Read more »

Sparer varmepumpa dobbelt så mye strøm med 4 COP som 2 COP?

Begrepet effektfaktor eller varmefaktor, også kjent som COP er sentralt når man skal kjøpe en ny varmepumpe. COP kan fortelle oss noe om en varmepumpes varmeeffekt under gitte forhold. COP… Read more »

Herman kuttet strømregningen med varmepumpe

Herman Aschjem og kona Bjørg har i årevis hatt en gammel oljefyr stående i kjelleren, som ikke hadde blitt brukt siden tidlig på 1980-tallet. I stedet hadde de varmet opp… Read more »

Legg til rette for solenergi ved takrehabilitering

Direktoratet for byggkvalitet anbefaler at folk som skal fikse taket sitt i fremtiden samtidig legger til rette for solceller og solfangere Nordmenn er blant de i verden som bruker mest… Read more »

Hva er F-gass?

En varmepumpe inneholder F-gasser. For å unngå at disse gassene skal  bidra til global oppvarming, om den slipper ut, finnes det en forordning som setter krav til de som monterer… Read more »

NIBE Smart Price Adaption

Strømmen blir dyrere og dyrere hvert år, og mange ser etter muligheter til å kutte strømkostnadene. For de som har en NIBE varmepumpe finnes det muligheter med NIBE Smart Price… Read more »

Informasjonsmøte i Gressvikhallen 22.august 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging. Vi leverer også solenergi for deg som… Read more »

Lavtbyggende vannbåren gulvvarme

Gulvvarme blir stadig mer populært i norske hjem. Gulvvarme er kjent for å være den mest komfortable og helhetlige oppvarmingen man kan ha, og utviklingen i teknologien gjør anleggene mer… Read more »

Informasjonsmøte på Lambertseter Gård 22.august 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging. Vi leverer også solenergi for deg som… Read more »

Kaldras – når vinduer skaper kalde områder i rommet

Det er vanlig å oppleve at boligen blir kaldere om vinteren, men hva gjør du om det er ekstra kaldt i visse områder av rommene, og all fyring i verden… Read more »

Informasjonsmøte i Sarpborg 14.august 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging. Vi leverer også solenergi for deg som… Read more »

Hva er fordelen med varmepumper når smarte strømmålere kommer?

De smarte strømmålerne (også kalt AMS-målere) har vært varslet lenge, og til kraftige reaksjoner. Noen hater det, andre kunne ikke brydd seg mindre. Men hvordan kan de hjelpe deg som… Read more »

Miljølån for de som ønsker å investere i miljøvennlige boligtiltak

Noen banker ønsker å gjøre det lettere for nordmenn å velge grønne løsninger for seg og sin bolig. En av bankene som tilbyr dette er Sparebank 1 Hallingdal Valdres.  For… Read more »

Lasse Kopperud gikk fra bioolje til bergvarmepumpe

Da advokat Lasse Kopperud kjøpte sin bolig i Fredrikstad, stod det en biokjel plassert i kjelleren. Biokjelen hadde blitt tidligere blitt konvertert fra en gammel oljefyr, og stod for det… Read more »

Energiverket Østfold er blitt Miljøfyrtårn

Energiverket AS har vært gjennom en omfattende sertifiseringsprosess for å innfri kravene som stilles for å bli Miljøfyrtårn. Nå blir også avdelingskontorene sertifisert, og i dag hadde Østfoldavdelingen hyggelig besøk… Read more »

Varmepumper gir god inneluft

I anledning Verdens Miljødag i juni skrev vi om årets tema, luftforurensning. Det er et stadig økede problem rundt i verden. Selv om luften i Norge heldigvis er bedre enn… Read more »

Fridtjof Nansens polarskute Fram var et passivhus

Fridtjof Nansen er et navn de fleste er kjent med, da han er en kjent, norsk polfarer. Men mye tyder på at han også var blant de første ute med… Read more »

Infomøte i Ytre Enebakk 27.juni 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Energiverket AS var med da Klimapartnere Østfold ble stiftet

Tirsdag 18.juni var Energiverket AS med da Klimapartnere Østfold ble stiftet, med hensikt å gjøre Østfold mer klima- og miljøvennlig. Målet er et tettere samarbeid for et felles mål mellom… Read more »

På tide med ny varmepumpe?

De første varmepumpene ble installert i Norge rundt starten av 2000-tallet, og begynner derfor å bli klare for en utskiftning. Normal levetid på en luft/luft-varmepumpe er et sted mellom 10… Read more »

Infomøte i Larvik 20.juni 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Varmepumper – før og nå

Selv om det er lenge siden de første varmepumpene ble oppfunnet, har de definitivt blitt mye bedre med årene. Visste du at de første varmepumpene som ble utviklet for flere… Read more »

Infomøte i Porsgrunn 12.juni 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Verdens miljødag – fokus: luftforurensning

Verdens miljødag har blitt markert 5. juni hvert år siden 1972, med hensikten om å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål. Behovet for en slik dag har ikke blitt mindre siden… Read more »

Slik gir varmepumpen kjøling om sommeren

Etter fjorårets ekstreme sommervarme er det lurt å være føre var. Mange lette i fjor forgjeves etter steder å kjøle seg ned i egne hjem. Selv om det ikke ser… Read more »

Informasjonsmøte på Vesterøy 5.juni 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Pollenallergi? Da bør du huske å bytte pollenfilter på varmepumpen

Dette er et år med særdeles mye pollen, noe som har ført til en tøff pollensesong for de med allergi. Leger landet rundt har advart om at også ikke-allergikere kunne… Read more »

Bytte av varmtvannsbereder er viktigere enn du tror

Hvor ofte tenker du på varmtvannsberederen som står stuet bort i et mørkt hjørne av boligen? Sannsynligvis svært sjelden, noe som kan bli kostbart, ettersom gamle og ustelte beredere årlig… Read more »

Informasjonsmøte på Skidar Klubbhus i Skien 28.mai 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Informasjonsmøte på Lambertseter Gård 28.mai 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Salget av varmepumper øker ytterligere

2018 var et rekordår for salg av varmepumper, og salget fortsetter å stige i 2019. Prognosesenterets ferske tall viser at salget hittil i år er opp 15% sammenlignet med fjoråret,… Read more »

Advokat Lasse Kopperud gav Tollbodbryggen miljøvennlig oppvarming

Med et fredet bygg som kontorlokale, og en grønn park i bakgården, var miljøhensynet viktig for Lasse Kopperud. Det førte til at han installerte et NIBE bergvarmeanlegg, både i hans… Read more »

Få best resultat av varmepumpen med jevnlig service

Når man legger mye penger i et kjøp, er det viktig å gjennomføre jevnlig vedlikehold for å sørge for at investeringen skal vare så lenge som mulig. Selvom man har… Read more »

Infomøte i Moss 2.mai 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Infomøte i Bærum 30.april 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Kristen Gislefoss valgte en stillegående bergvarmepumpe

Kristen Gislefoss fra Bærum har over lengre tid latt en luft-vann varmepumpe varme opp familiens hjem. Da den etterhvert begynte å svikte på grunn av en ødelagt kompressor, kom Gislefoss… Read more »

Hva er en solfanger?

Det blir stadig billigere å installere anlegg som utnytter solenergi, samtidig som strømprisene stiger for hvert år. Det har ført til at etterspørselen etter solenergianlegg øker over hele verden. Selv… Read more »

Fikk endelig installert det varmeanlegget boligen fortjener

Da Ragnar Ringstrøm og familien kjøpte en ny bolig i 2016, fikk de også med på kjøpet et underdimensjonert varmeanlegg som skapte mye plunder og heft i perioder med kaldere… Read more »

Infomøte i Sarpsborg 10.april 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Infomøte i Fredrikstad 10.april 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Infomøte i Langhus 11.april 2019

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Energiverket AS er et Miljøfyrtårn

Energiverket AS, Norges største forhandler av varmepumper for vannbåren varme og sol, fikk mandag 1.april utdelt det flotte sertifikatet som bevis på at man har blitt et godkjent Miljøfyrtårn. Ordfører… Read more »

Stortinget snur – nå skal oljefyrer tilbake i boligene

I dag kom nyheten om at regjeringen snur på tiltaket de varslet så langt tilbake som 2012, nemlig at det ville komme et forbud mot oppvarming av boliger med fossil… Read more »

– Valgte solfangere og Varmesentralen for fremtiden

Ekteparet Henrik og Belinda Andersen pusset opp en eldre bolig i Svinndal, og har nå et hus som er tilpasset fremtiden Da ekteparet Henrik og Belinda Andersen kjøpte et eldre… Read more »

Energiverket AS til topps blant alle forhandlerne

Energiverket AS fikk også i år den gjeveste prisen fra energiganten NIBE som det synlige beviset på at de er den største forhandleren av varmepumper for vannbåren varme i Norge.… Read more »

Bør jeg ha varmepumpehus for å beskytte varmepumpens utedel?

En varmepumpe er bygget for å vare i mange år, men det betyr ikke at man ikke bør ta best mulig vare på den. Et tak over pumpens utedel eller… Read more »

Informasjonsmøte i Drammen 19. mars

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du er forestående prosjekt som nevnt ovenfor,… Read more »

Hva er en optimal sovetemperatur?

Har du diskutert sovetemperatur med partneren, eller bor du alene og aldri helt klarer å bestemme deg?  Som vi alle vet, er en god natts søvn viktig for både kropp… Read more »

Ola Øygard ble oljefri med Energiverket AS

Etter nær 30 år som oljefyreiere er Ola Øygard og kona Elisabeth meget godt fornøyde med sin nye NIBE luft/vann-varmepumpe fra Energiverket AS. – Det var viktig for oss å komme… Read more »

Informasjonsmøte i Askim 14. mars

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du er forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Enova halverer støttesatser fra 1.juni

I dag kom sjokkbeskjeden fra Enova om at de reduserer støttesatsene til en rekke energieffektive varmeløsninger med virkning allerede fra 1.juni. Dette vil påvirke svært mange oljefyreiere, i tillegg til… Read more »

Vil du vinne 100.000 kroner?

Selvfølgelig vil du det! Da bør du lese her For tredje året på rad, kjører vi i Energiverket i gang vår konkurranse Vinn Varme, hvor vi i begynnelsen av det… Read more »

Ny energimerking av bolig på vei

Energimerking av boligen er pålagt for alle som skal selge eller leie, men nå ser det ut som at den energimerkingen vi er kjent med i dag, er på vei… Read more »

Infomøte i Råde 28. februar

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Rekordsalg av varmepumper etter varmt år og høye strømpriser

Stadig flere nordmenn velger varmepumpe til oppvarming av hjemmet. 2018 ble et rekordår, med over 100 000 solgte varmepumper. En rekordvarm sommer utgjorde en viktig faktor. 1 million varmepumper i Norge… Read more »

Hvordan ble bergvarmepumpen oppfunnet?

Fra kulde til dusjvann og deretter varme for hele familien. I 1948 ble bergvarmepumpen oppfunnet ved et uhell. Oppfinnelsen startet nemlig som en fryser. Varmepumpen er en ganske ny oppfinnelse.… Read more »

Infomøte i Ørje 20. februar

Energiverket AS arrangerer gratis informasjonsmøte for deg som skal erstatte oljefyren med en varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging.  Har du et forestående prosjekt som nevnt… Read more »

Hva er passivhus, nullhus og plusshus?

Passivhus, plusshus og nullhus er tre ulike begreper for bygninger som er bygget for å senke utslippet av klimagasser. Plusshus er det optimale målet. Det blir heldigvis satt større og… Read more »

Kan man gjenbruke oljefyrens radiatorer til en varmepumpe?

Har du en oljefyr med tilhørende radiatorer som skulle vært byttet ut, men synes det virker som en stor jobb? Ingen grunn til panikk. Om radiatorene er i god stand,… Read more »

Er man garantert varme fra energibrønnen?

Den kalde vinteren er her for alvor, og mange steder bikker gradestokken over -15grader. Ikke ser det ut til at de kalde dagene er over med det første heller. Da… Read more »

Oljefyringsforbudet utvides til å også gjelde norske byggeplasser

Norske byggeplasser står for store CO2-utslipp. Fra 2022 utvides oljefyringsforbudet til å også gjelde byggtørk og byggvarme på norske byggeplasser. Det vil være et viktig steg på veien mot utslippsfrie… Read more »

Annfrid vant 100 000 kr til boligoppvarming ved å besvare spørsmål

For andre år på rad arrangerte Energiverket AS, Norges ledende aktør innen varmepumper for vannbåren varme, en konkurranse hvor premien er en gavesjekk på 100 000 kroner til en bergvarme- eller… Read more »

Hull i en nedgravd oljetank?

Har du hull i en nedgravd oljetank? Det er kun et knapt år igjen før oljefyringsforbudet trer i kraft. Til stor frustrasjon vil noen oppdage at det har vært lekkasje… Read more »

Å utnytte bergvarme er ingen ny metode

Den første bergvarmepumpen ble patentert i 1912, og er en relativt ny oppfinnelse. Ideen om en varmepumpe begynte med en oppfinnelse som kunne skape kunstig kjøling, men praksisen ved å… Read more »

Siste år med lovlig oljefyring og økonomisk støtte

2019 er siste året du som oljefyreier får støtte til fjerning av oljefyr og oljetank. Allerede er støtten kuttet, og om under et år blir det ulovlig å bruke mineralolje,… Read more »

Hvilken innetemperatur gir best konsentrasjon?

Forskning viser at konsentrasjonen er høyest ved operative temperaturer på mellom 20 og 22 grader. Likevel er det viktig å ta hensyn til hva en selv synes er behagelig. Juleferien… Read more »

Vinneren av “Vinn Varme 2018” er trukket!

Vi har kommet noen dager inn i 2019, noe som betyr at det var på tide å trekke vinneren av vår konkurranse “Vinn Varme”. Konkurransen gikk ut på å svare… Read more »

Hvordan øke varmtvannsproduksjonen på NIBE varmepumper? [Video]

Julaften er bare noen dager unna, og i den anledning er det nok mange som har invitert til selskap de kommende dagene. Da kan behovet for ekstra mye varmtvann dukke… Read more »

Det er om vinteren det lønner seg mest med varmepumpe

Vinteren er her for fullt, og kuldegradene stiger. Da er det en fordel å ha en stabil oppvarmingsmulighet som i tillegg kan holde de høye strømkostnadene nede. Det er om… Read more »

Hva er kjerneboring?

Kjerneboring benytter diamanter til å skjære seg gjennom betong, sten eller armering. Det kan være nødvendig å benytte for å kunne gjøre de nødvendige forberedelsene for å installere en varmepumpe.… Read more »

Bestill et gratis infomøte hjem til nabolaget

Mange boligfelt består av boliger med samme varmeløsninger. Er dere flere naboer med oljefyr som lurer på alternativer til utfasing av oljefyr med varmepumpe, tilbyr vi nå muligheten til å… Read more »

Hvordan tømmer jeg min varmtvannsbereder?

De fleste av oss tenker trolig ikke mye på varmtvannsberederen som står på hytta, eller som er gjemt bort inners i kjelleren. Likevel kan det en gang i blant være… Read more »

Hva er spisslast?

Spisslast er den varmen vi må ta i bruk for å dekke et ekstra behov for oppvarming. Dette behovet dukker som regel opp når vår kilde til primære oppvarming ikke… Read more »

Derfor er ikke legionella et problem med varmepumpe

Legionella smitter gjennom vann eller fuktighet. De fleste har hørt om, og trolig frykter å bli smittet av sykdommen legionella. Selv om sjansen for å bli smittet er liten, kan… Read more »

Kjære oljefyreier, om 52 dager taper du 10 000 kr.

På tross av at mange nå har skiftet fra oljefyr til et mer miljøvennlig alternativ, er det fremdeles mange tusen oljefyrer igjen. Nå er det bare 52 dager igjen til… Read more »

Infomøte i Råde 21.november

Dette informasjonsmøtet er veldig relevant for deg som skal erstatte oljefyren med varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging Har du et forestående prosjekt som nevnt ovenfor,… Read more »

Hvorfor er elektrisitet et dårlig alternativ til boligoppvarming?

Fordi vi bør bruke våre ressurser effektivt, bør man bruke minst mulig strøm til oppvarming av boliger. Da kan man i stedet bruke elektrisk energi til mer fornuftige formål. I… Read more »

Hva har en god energimerking å si for boligverdien?

Energimerking sier noe om oppvarmingsmetode og energibehov i en bolig. Å skaffe en slik attest er blitt obligatorisk for de fleste som skal selge eller leie. Og en god karakter… Read more »

Hva er forskjellen på varmekilder av høy og lav kvalitet?

Å velge riktig varmekilde for seg og sine behov, er en viktig del av det å gå over til oppvarming ved hjelp av varmepumper. Selv om samme varmekilde ikke alltid… Read more »

Enova – hva er det og hvorfor gir de støtte til klimatiltak?

Mange har hørt om Enova. Kanskje fordi du allerede har fått støtte av dem, eller fordi du vurderer å søke. Men hva er egentlig Enova, hvorfor deler de ut støtte… Read more »

Kjetil Skogheim ny daglig leder for Energiverket Drammen

Kjetil Skogheim er ansatt som ny daglig på Energiverkets avdeling i Ilebergveien i Drammen. – Vi girer nå opp og jeg har allerede startet prosessen med ansettelser av flere rørleggere, montører… Read more »

Kan vi gå tom for bergvarme?

Bergvarme har trolig eksistert siden jordklodens opprinnelse, og nå har mennesker lært seg å utnytte denne energien. Men kan vi gå tomme? Svaret er ikke helt svart-hvitt. Vi kjenner til… Read more »

Parallellimport – billigere men ikke bedre

Å spare penger gjennom parallellimport kan høres fristende ut, men hva kan være konsekvensene? Ved kjøp av visse produkter kan man lett la seg friste av lavere priser fra parallellimportører.… Read more »

Varmeeffekt – er den like god på luft/vann som på bergvarmepumper?

Varmeeffekt på varmepumper kan sammenlignes ved hjelp av målingene COP og SCOP, men likevel skal man ikke se blindt på dette. Varmeeffekten kan være nesten like god, men besparelsen blir forskjellig… Read more »

Hva er fordelene ved gulvvarme?

At det er behagelig med gulvvarme kan nok de fleste være enig i, men å ha gulvvarme installert i hjemmet har også mange andre helsefordeler. Gulvvarme blir stadig mer populært… Read more »

Pent vær fører til rekordmange søknader om Enovastøtte

Oljefyringsforbudet, høye strømpriser og en solrik sommer fører til rekordpågang hos Enova. Aldri før har Enova registert så høy aktivitet hos boligeierne som i august. – August ble en rekordmåned… Read more »

Nytt magasin ute nå!

To ganger i året oppdaterer vi informasjonen du kan finne i vårt magasin, og nå er tiden her igjen! Den 7. utgaven av vårt magasin er ute. Du kan finne… Read more »

St. Olav Katolske Kirke i Tønsberg installerte bergvarmepumpe

St. Olav Katolske Kirke i Tønsberg ble vigslet i 1958 og er et flott skue der den ligger plassert på hjørnet av Sandefjordgaten og Botnegaten. Da kirken nylig feiret 60-års… Read more »

Tåler alle gulv vannbåren gulvvarme?

Vannbåren gulvvarme egner seg godt med de fleste gulvtyper, så lenge visse forutsetninger er fulgt. Unntaket er gulv av lønn og bøk som ikke anbefales å bruke til gulvvarme overhodet.… Read more »

Hvilken romtemperatur bør du ha hjemme?

Vi bør ideelt ha en romtemperatur på 20-22 grader i hjemmets oppholdsrom. Likevel er det viktig å ta hensyn til hva man synes er komfortabelt.   Noen liker kalde oppholdsrom,… Read more »

Informasjonsmøte for oljefyreiere med ny dato

Oljefyringsforbudet trår i kraft 2020 og nærmer seg med stormskritt. Ut 2018 får du dobbel støtte fra Enova for å erstatte oljefyr og fjerne oljetanken med en fornybar energikilde. Velkommen… Read more »

Infomøte på Langhus 13.september

Dette er veldig relevant for deg som skal erstatte oljefyren med varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller planlegger husbygging? Har du et forestående prosjekt som nevnt ovenfor, er… Read more »

Bergvarmepumpe – hva er det og hvordan fungerer den?

En bergvarmepumpe er den vanligste væske-til-vann varmepumpen vi har i Norge, men hvordan og av hva skaper den varme? Det er mye å sette seg inn i når man ønsker… Read more »

Nedgravd oljetank – vanlige spørsmål

Har du en nedgravd oljetank hviler det et stort ansvar på deg som eier av tanken. Miljødirektoratet har laget en fin oversikt over ofte stilte spørsmål fra boligeiere som har… Read more »

Hva skjer om du bryter oljefyringsforbudet etter 2020?

På lik linje med at oljefyrer som bruker fossil olje skal utfases fra 2020, gjelder dette også parafinovner og oljekaminer. Svært mange har allerede faset ut dette i boligen sin,… Read more »

Hvem er Energiverket AS?

Hvert år velger tusenvis av nordmenn å investere i en varmepumpe for vannbåren varme, og enda flere vurderer om dette er noe som kan passe til sin bolig. Energiverket AS… Read more »

Ulike energikilder for varmepumper

Varmepumper kan hente varme fra mange ulike energikilder. Hvilken du velger, påvirker hvordan varmepumpeanlegget skal utformes og hvor effektivt det vil bli. Jo høyere og mer stabil temperaturen på varmekilden… Read more »

Oljefyringsforbudet formelt fastsatt av direktoratet

Fra 1.1.2020 blir det forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i privatboliger, offentlige bygg og næringsbygg. Forbudet skjerpes noe i forhold til høringsforslaget, og vil også omfatte driftsbygninger… Read more »

Bergvarmepumper er ypperlig til kjøling av boligen

Har du en bergvarmepumpe, har du det beste utgangspunktet for stabil og god varme i boligen din når det er kaldt. Men, visste du at du også har tilsvarende mulighet… Read more »

Så mye kan du nå få i støtte fra Enova

Enova har en stor pengebinge man kan søke støtte fra. Nå har de skrudd på støttesatsene og lansert både nye støttetiltak, samt gjort eksisterende tiltak tilgjengelig for landets hytteeiere. Det betyr… Read more »

Etter 50 år i oljebransjen valgte Rolf luft/vann-varmepumpe

Rolf Henry Thomassen var inntil juni 2018 en av omlag 50.000 oljefyreiere her i landet. Men, Rolf skiller seg likevel ut fra de fleste andre. Gjennom de siste 50 årene… Read more »

Energiverket – Størst i Norge

Energiverket AS har vunnet prisen «Mest salg NIBE 2017». Denne utmerkelsen er gitt av energi-giganten NIBE som er et europeisk og nord-amerikansk børsnotert konsern som omsatte for over 12 milliarder i… Read more »

Fjernet oljetanken sammen med miljøministeren

Anita Loe fra Krokstadelva har varmet opp eneboligen i Lindeveien med oljefyr og radiatorer helt siden den ble bygget i 1970. Nå som oljefyren sang på siste verset, samtidig som… Read more »

Informasjonsmøte om Enovastøtten og varmepumper

Torsdag 14.juni arrangerer Energiverket AS gratis informasjonsmøter om varmepumper for vannbåren varme, bytte av oljefyr og ikke minst en gjennomgang av Enovas støtteordninger. Nylig kunne Enova informere om at de… Read more »

Nå får du Enovastøtte til akkumulatortank

Tirsdag 5.juni presenterte Enova noen spennende oppdateringer i utvalget av energitiltak de gir pengestøtte til. En av disse er støtte til installering av akkumulatortank. En akkumulatortank kan lagre varmt vann… Read more »

Enova med gladnyhet til hytteeiere

Tidligere har Enova sine støtteordninger kun vært forbeholdt helårsboliger, men i dag (på selveste Verdens Miljødag) informerer Enova at de snur. Dette er gode nyheter for nærmere 500.000 hytteeiere her… Read more »

Gratulasjoner fra Stortinget i forbindelse med Enova-prisen

Energiverket AS fikk nylig utdelt Klimaprisen fra Enova for arbeidet vi har gjort i 2017. Vi stod bak desidert flest Enova-søknader, utmerket oss innen markedsføringsarbeidet og har ikke minst leverte… Read more »

Last ned Nybyggerguiden – varmeguide for boligbyggeren

Skal du bygge bolig er det rekke faktorer som påvirker hva slags varmeløsning du velger. Eksempelvis økonomi, komfort, miljøhensyn, energimerke eller om du tror det gir verdiøkning på boligen. Varmepumpe for… Read more »

Gratulasjon fra Drammens ordfører Opdal Hansen

I anledning at Enova har utdelt Klimaprisen for 2017 til Energiverket AS fikk vi en hyggelig gratulasjon fra Drammen hvor avdelingskontoret vårt har vokst stort siden etableringen. Vi lover å… Read more »

Enova delte ut Klimaprisen til Energiverket AS for andre gang

Enova er imponert over at Energiverket vant prisen andre år på rad. Prisen henger høyt, og Energiverket var en soleklar vinner også i år, sier markedssjef Anna Barnwell i Enova,… Read more »

Klimapris til Energiverket – andre året på rad

Enova kårer Østlandsbedriften Energiverket til årets Enovatilskudd-bedrift for andre år på rad. Prisen fra Enova går til den bedriften som gjør mest for å fremmeenergi- og klimatiltak i norske hjem.… Read more »

Hvordan skal oljefyringsforbudet følges opp?

Frem mot 1.januar 2020 vil titusenvis av oljefyreiere i Norge ha gjort et tiltak med oljefyren sin for å ikke rammes av oljefyringsforbudet. Etter dette vil det være forbudt å… Read more »

Infomøte i Sandefjord 25.april

Dette er veldig relevant for deg som har en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller som går med planer om å bygge hus? Har du et… Read more »

Infomøte på Langhus 26.april

Dette er veldig relevant for deg som skal erstatte oljefyren med varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller som går med planer om å bygge hus? Har du et… Read more »

Infomøte i Råde 25.april

Dette er veldig relevant for deg som skal erstatte oljefyren med varmepumpe, har et hus som skal renoveres eller som går med planer om å bygge hus? Har du et… Read more »

Hvordan søke Enova om støtte til varmepumpe?

Dersom du skal installere varmepumpe for vannbåren varme i forbindelse med at du kaster ut oljefyren, renoverer boligen eller skal bygge nytt, kan du søke Enova om pengestøtte. Men hvordan… Read more »

Hvorfor kaste bort energi når du kan gjenvinne den?

En avtrekksvarmepumpe er i prinsippet et varmegjenvinningssystem. Den tar opp energi fra den varme inneluften idet den forlater huset gjennom ventilasjonssystemet og gjenvinner energien for å varma opp innkommende friskluft… Read more »

Infomøter i Krokstadelva og Drammen 18/19.april 2018

Energiverket inviterer til gratis informasjonsmøter i Krokstadelva onsdag 18.april og Drammen torsdag 19.april. Dette er veldig relevant for deg som har en oljefyr som skal byttes, et hus som skal… Read more »

Hva er forskjellen på hardt og bløtt vann?

Visste du at det finnes verdier som avgjør hvor hardt eller bløtt vannet er? Regnvann og overflatevannet i Norge inneholder vanligvis få salter, og betegnes derfor som bløtt eller mykt vann,… Read more »

Energiverket lanserer rørløs vannbåren varme

Oppdatering: Denne artikkelen var en spøk i forbindelse med 1.april Energiverket AS, Norges største forhandler av varmepumper for vannbåren varme, har endelig lyktes med denne revolusjonerende teknologien. Tidligere har man… Read more »

Nordmenn velger varmepumpe fremfor biokjel

Mandag ble Enovas årsrapport for 2017 publisert, en rapport som blant annet forteller oss hvilke tiltak som har fått Enovastøtte gjennom fjoråret. Enova har utbetalt 165 millioner i støtte til boligprosjekter… Read more »

Varmepumper gjør ICEHOTEL varmt og verden kald

ICEHOTEL i Jukkasjärvi er kjent for de kalde rommene. Men det er ikke bare kaldt. Det finnes også tusenvis av kvadratmeter som varmes opp av varmepumper fra NIBE. ICEHOTEL ligger… Read more »

Derfor mener NVE varmepumper blir fremtidens oppvarmings-vinner

Energiverket deltok nylig på Varmepumpekonferansen som blir arrangert av Novap (Norsk Varmepumpeforening). Gjennom 2 dager fikk vi mye faglig påfyll og inspirasjon gjennom en rekke ulike foredragsholdere. En av disse… Read more »

Informasjonsmøte om varmepumper i Holmestrand

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte i Holmestrand. Stedet er Hvitstein Stadion i Vesthøyveien 7, onsdag 21.mars kl. 18.00. Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres… Read more »

Er boring av energibrønn søknadspliktig?

Har du planer om å installere bergvarmepumpe i boligen din, må du også ha en energibrønn. Dybden på brønnen avhenger av energibehovet ditt, og basert på hvor du bor og… Read more »

Linda skal lede Energiverket i Follo

Energiverkets avdeling i Follo har fått ny daglig leder og medeier, – Linda Helene Nilsen. Hun kommer fra stillingen som avdelingsleder og har gjennom de siste årene vært blant de… Read more »

Statsraad Lehmkuhl lader batteriene både i havna og til sjøs

Neste år kan Statsraad Lehmkuhl seile ut av havna i Bergen helt uten utslipp. Enova støtter det innovative batteriprosjektet med over 4 millioner kroner. – Statsraad Lehmkuhl har vært relativt… Read more »

Kjempeinteresse for vannbåren varme på Boligmessa

De to siste helgene har Energiverket AS deltatt på boligmessa i Sandefjord og Fredrikstad. Boligmessa er et populært samlingssted for folk som skal rehabilitere eller bygge nytt, og i den… Read more »

Nei, du må ikke rive opp gulvet selv om oljefyren skal ut

Mange er usikre på hvor stor jobb som ligger bak prosessen med å erstatte oljefyren med varmepumpe for vannbåren varme. Er du glad i radiatorene dine og de er i god… Read more »

Novap lanserer egen varmepumpepris for større anlegg

Et smoltanlegg, et meieri og en energisentral basert på kloakk kjemper om prisen for større varmepumpeanlegg. Med en ny klasse er finaleheatet for årets varmepumpepriser større enn noensinne. Til nå… Read more »

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan… Read more »

Boliger med oljefyr er mindre attraktive

Myndighetene har innført et forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje og parafin med virkning fra 2020. Dette presser boligeierne til å gjøre et tiltak med oljefyren sin. Men,… Read more »

Enorme konsekvenser ved oljelekkasje fra oljetanken

Det anslås at det fortsatt er ca 300 000 nedgravde oljetanker i Norge, og bruken av fyringsolje blir snart forbudt. Som huseier er det du som sitter med ansvaret for… Read more »

Økte omsetningen med over 50 % i 2017

Juni 2017 ble det ventede forbudet mot fyring med fossil olje og parafin en realitet. Forbudet viser seg effektivt og stadig flere velger å erstatte oljefyren med varmepumpe. En av… Read more »

Energiverket lanserer den ultimate Oljefyrguiden

Det er omlag 60.000 – 80.000 oljefyrer i norske hjem i dag. Disse blir påvirket av forbudet mot oppvarming med fossil olje og parafin som trår i kraft om under 2… Read more »

Informasjonsmøte om varmepumper og Enovas støtteordninger – Drøbak

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte på Rådhuset i Drøbak, onsdag 14.februar fra kl. 18.00. Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller kanskje du skal… Read more »

Informasjonsmøte om varmepumper og Enovas støtteordninger – Rakkestad

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte på Kulturhuset i Rakkestad, onsdag 14.februar fra kl. 18.00. Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller kanskje du skal… Read more »

Østfold langt etter med å utvikle nye Enova-prosjekter

Enova har nylig sluppet tallene for 2017 med oversikt over hvilke prosjekter som er gitt økonomisk støtte de siste 12 måneder. Her kan vi også se hvilke fylker som står… Read more »

Glenn Pettersen ny daglig leder hos Energiverket Østfold

Energiverket AS har i dag 4 avdelinger rundt Oslofjorden som dekker henholdsvis Østfold, Follo, Søndre Buskerud og Vestfold. Fra 1.januar 2018 ble Glenn Pettersen (39) forfremmet til daglig leder hos… Read more »

Per Åge og Anne Bye fra Ski valgte varmepumpe fra Energiverket

Ekteparet Per Åge og Anne Bye fra Ski valgte Energiverket da de skulle installere ny luft/vann-varmepumpe. Prosessen var rask og smidig. Allerede en måned etter befaringen var det nye anlegget… Read more »

Overtar ansvaret for Enova

I ekstraordinært statsråd 24.januar ble Erna Solbergs utvidede regjering utnevnt av Kongen. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen overtar også ansvaret for Enova. Enova flyttes fra olje til klima og miljø I… Read more »

Derfor ble Kenneth rørlegger hos Energiverket

Kenneth Rimstad er en av Energiverkets mange dyktige rørleggere og jobber i dag som avdelingsleder for montasje og service. Nå som vi trenger flere rørleggere og montører har vi spurt… Read more »

NIBEs største varmeanlegg for boliger

Hos Thulehem, i Lund i Sverige, finner man NIBEs hittil største varmeanlegg med bergvarmepumper. Her blir 270 leiligheter nå oppvarmet med ikke mindre enn 19 NIBE F1330 bergvarmepumper. Thulehem i… Read more »

Informasjonsmøte om varmepumper og Enovas støtteordninger – Rakkestad

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte på Kulturhuset i Rakkestad, onsdag 24.januar fra kl. 18.00. Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller kanskje du skal… Read more »

Visste du at romerne oppfant sentralfyring og gulvvarme?

Den gode følelsen av å gå på varme gulv, spesielt på vinterstid når man kan være litt uggen i kroppen, er veldig behagelig. Men, visste du at romerne var blant… Read more »

Auksjon for barna i Syria

Energiverket AS har gjennom høsten og vinteren delt ut sitteunderlag til kunder og kontakter. Det er hyggelig og noe folk setter pris på. Nå har vi igjen 250 stk og… Read more »

Energiverket vant prestisjetung pris fra Enova

Av i alt 6400 registrerte energitiltak for 2016 gikk Energiverket helt til topps i antall registrerte søknader. Nå har Enova kåret Energiverket AS til Årets Enovatilskudd-bedrift 2016 for klimainnsatsen. –… Read more »

Raksting vant varme for 100.000,-

Energiverket AS, Norges største aktør på varmepumper for vannbåren varme, trakk nylig vinneren av konkurransen de har hatt gående i høst. Premien var et gavekort på bergvarmepumpe eller luft/vann-varmepumpe på… Read more »

Store besparelser på å velge vannbåren varme

Har du en oljefyr i dag og skal erstatte den med en bergvarmepumpe, kan du vente deg store besparelser årlig. På befaringen vil vi utføre en energiberegning som viser et… Read more »

En varmepumpe gir like god varme som oljefyren

Noen av oljefyreierne vi snakker med er bekymret for om varmepumpen (for vannbåren varme) vil gi tilstrekkelig med varme når oljefyren fjernes. Den bekymringen er det i de fleste tilfeller… Read more »

Strømprisene på sitt høyeste på 7 år

En kald vinter, er en dyr vinter. Derfor er det dårlig nytt at strømprisene har skutt i været. Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at vi må sju år tilbake… Read more »

Varmepumper med stort fokus på brukervennlighet

De færreste av oss er eksperter på varmepumper og derfor er det viktig at varmepumpe-produsenten har fokus på brukervennlighet. En varmepumpe er et teknisk vidunder som ved korrekt installasjon sparer… Read more »

Fakta om varmepumper og fornybar energi

Fakta er gøy! Varmepumper er en fantastisk oppfinnelse som gjør livet varmere og billigere for mange nordmenn. I tillegg henter de energi fra naturen som er gratis, slik som sol,… Read more »

En energibrønn kan varme deg i 100 år

En energibrønn er et borehull i bakken som utnytter bergvarmen ved hjelp av en varmepumpe til oppvarming. Med tilstrekkelig dybde og riktig bruk har den en levetid på bortimot 100… Read more »

Hvis ikke varmepumpe, hva da?

I de fleste tilfeller vil man etter investering i en varmepumpe, inkludert finansieringskostnader, ha mer penger igjen i besparelse enn hva det koster å finansiere anlegget. Her skal vi forklare… Read more »

God jul og godt nytt år fra oss i Energiverket!

Et innholdsrikt år er snart omme Nå som 2018 står for tur har vi tatt et lite tilbakeblikk på året som har vært. Et år preget av stort tempo, ekspansjon,… Read more »

Ønsker du deg en pengepresse i kjelleren?

Nå som vinteren er her, merker de fleste av oss at utgiftene til oppvarming øker. Dette gjelder både for de med strøm- og oljebasert oppvarming av bolig og varmtvann gjennom… Read more »

Derfor er solfangere langt mer effektive enn solceller

Ulike typer varmepumper kan kombineres med solenergi på flere måter. Det kan være økonomisk gunstig, men krever spesialkompetanse. Vi kan aktivt høste energi direkte fra sola på to måter: Enten… Read more »

En veldig god investering

Anders Willstedt fra Langhus er veldig fornøyd med varmepumpen han har anskaffet. Han mener dette er mye bedre enn den gamle oljefyren, og er strålende fornøyd med hvordan sin nye… Read more »

Varmepumpe i verneverdig bolig

Selv om du bor i en verneverdig bolig, skal du kunne ha god komfort uten skyhøye utgifter til oppvarming og varmt tappevann. Men, vær klar over at det er noen… Read more »

Disse varmepumpene gir Enova-støtte

Mange av varmepumpene på markedet gir deg rett til støtte fra Enova, men ikke luft-til-luft-varmepumpene – så sant den ikke skal erstatte en oljekamin. Du kan få støtte til innkjøp… Read more »

Energiverket AS – størst på det beste

Energiverket AS ble størst – hentet hjem gjev pris fra energi-giganten NIBE Energiverket AS vant den gjeveste prisen fra energiganten NIBE som gis ut i Norge. NIBE, et europeisk og… Read more »

Oljefyr med fossilt brensel blir forbudt fra 2020

Fra 2020 er det ikke lengre lov å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av boliger i Norge. Heldigvis finnes det miljøvennlige alternativer, som gir betydelig lavere kostnader til… Read more »

Informasjonsmøte om Enovas støtteordninger – Kråkerøy

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte på Kråkerøy, onsdag 22.november fra kl. 18.00 – 19.00 Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller kanskje du skal… Read more »

Slik fungerer energimerking av varmepumper

Klare regler for energimerking. Fra og med 26. september 2015 skal alle varmepumper for installasjoner opp til 70 kW innenfor EU energimerkes på samme måte som vi kjenner fra for… Read more »

5 ting du må vite om varmepumpe-tester

En varmepumpe som er «best i test» trenger ikke å være det riktige valget for din bolig. Her er fem ting du må tenke på når du leser en varmepumpe-test.… Read more »

Dobling av oljefyrstøtten – forsvinner helt etter 2019

Høsten 2017 kom Enova med svært viktige nyheter for deg med oljefyr. Ut 2018 kan du få inntil 50 000 kroner i støtte om du samtidig bytter ut oljefyren med… Read more »

Informasjonsmøte om Enovas støtteordninger – Drammen

Energiverket AS inviterer til informasjonsmøte i Drammen, onsdag 1.november fra kl. 18.00 – 19.00 Har du en oljefyr som skal byttes, et hus som skal renoveres eller kanskje du skal… Read more »

Flott messehelg i Drammen

Denne helgen (27-29.okt) ble det arrangert Boligmesse i Drammenshallen og Energiverket AS var en av utstillerne. Messa oppnådde godt besøk og kontoret vårt i Drammen var strålende fornøyd etter endt… Read more »

Ordliste for viktige varmepumpe-begrep

Når du vurderer å kjøpe eller bytte varmepumpe, er noen begreper ekstra viktige for valgene du skal ta. Her er en liten ordliste for viktige varmepumpe-begrep. Fire begreper du veldig… Read more »

300 gjester på Miniseminar og Snømannen-premiere

Fredag 13.oktober hadde Energiverket AS invitert nærmere 300 kunder, salgskontakter og samarbeidspartnere til Fredrikstad. På agendaen var det Miniseminar om varmepumper og Enovas støtteordninger, etterfulgt av Norgespremiere på Snømannen. Stedet… Read more »

Dette må du vite om oljefyringsforbudet

Mer enn 100 000 norske husstander varmer i dag opp boligen ved hjelp av oljefyr eller parafinkamin. 15.juni i år ble forbudet en realitet. Nå som forbudet er vedtatt, vil… Read more »

Informasjonsmøter 10. oktober

Informasjonsmøter i Drammen og Ski Energiverket inviterer til gratis informasjonsmøter i Drammen og Ski for deg som tenker å investere i varmepumper for bergvarme eller luft/vann, og som kanskje også… Read more »

Miniseminar og Norgespremiere på Snømannen

Velkommen til miniseminar og storfilmen Snømannen Fredag 13.oktober inviterer Energiverket AS til miniseminar om Enovas støtteordninger etterfulgt av Norgespremiere på Snømannen. Miniseminaret vil vare i ca 20 minutter før det… Read more »

Fem gode grunner til å velge varmepumpe

Vurderer du å velge varmepumpe? En varmepumpe sparer energi og penger for deg, den er miljøvennlig, enkel å bruke, gir god komfort og godt inneklima – og den kan brukes… Read more »

En solskinnshistorie for alle som bruker strøm

Produksjon og lagring av solenergi vil spille en stadig viktigere del i varme- og klimasystem rundt om på kloden i tiden fremover. Dersom strøm blir mye dyrere i årene som… Read more »

Skal du bygge nytt hus?

Valg av varmeløsning undervurderes av mange som skal bygge bolig Varmepumpe i kombinasjon med vannbåren varme gir optimal komfort og suverent laveste energiforbruk når man skal bygge bolig. Varmepumper utnytter… Read more »

Hvordan virker en varmepumpe?

En genial løsning som minner om en pengemaskin Lurer du på hvordan en varmepumpe virker? Det geniale med en varmepumpe er at den utnytter den energien som finnes gratis i… Read more »

Utskifting av oljefyr i Sandefjord

Terje Evensen installerte sin væske/vann-varmepumpe i eneboligen sin i Sandefjord. Oljefyren var defekt og noe måtte gjøres før vinteren. Med et foreslått forbud mot fossil fyring inne til behandling i… Read more »

Når du skal erstatte oljefyren med varmepumpe

Skal du erstatte oljefyr eller parafinkamin med varmepumpe, kan du kutte både energikostnader og klimagassutslipp. Nesten 80 prosent av energien som brukes i en privatbolig går til romoppvarming og varmt… Read more »

Når på året kan man installere bergvarmepumpe?

Mange vi snakker med planlegger å installere bergvarmepumpe på sommeren når det er godt og varmt ute. Men, det er en myte at bergvarmepumpen bare kan installeres i sommerhalvåret. Faktisk… Read more »

Huskeliste når oljefyren skal ut

Varmepumpe er et godt alternativ for deg som har oljefyr i boligen din. Da kan du spare energiutgifter hver måned fra varmepumpen er i drift. Her er en huskeliste. Fra… Read more »

Nedgravde oljetanker i Fredrikstad skal fjernes

Som tidligere omtalt innføres et forbud mot bruk av olje og parafin til oppvarming av boliger etter 31.desember 2019. Hensikten er å redusere klimagassutslippene. Som en konsekvens av dette har… Read more »

Informasjonsmøter 5. og 6. september

Informasjonsmøter i Østfold, Vestfold, Drammen og Follo Energiverket inviterer til gratis informasjonsmøte for deg som tenker å investere i varmepumper for bergvarme eller luft/vann, og som kanskje også skal bytte… Read more »

Delte ut 29 millioner til støtte for fjerning av oljefyrer

Før i tiden var det vanlig å få besøk av oljebilen. Den store doningen dukket opp i nabolag over hele landet med jevne mellomrom, og kjørte fra hus til hus… Read more »

Når forsvinner Enova-tilskuddet for luft/vann-varmepumper?

Enova SF er et statsforetak eid av Olje og energidepartementet. Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet og i den forbindelse ble det i 2015 etablert en rekke støttetilbud kalt… Read more »

Hvor mye støy lager varmepumpene?

Det er stor forskjell på hvor mye støy ulike merker av varmepumper lager. Du kan minimalisere lyden fra varmepumper ved å sikre at de monteres og plasseres optimalt. Alle maskiner… Read more »

Bjørn reduserte strømregningen med 74%

Bjørn Korsmo er en kjent kar for mange av våre kunder. Han er nemlig en av de dyktige selgerne her på Energiverket. 1. september i fjor er en dato han… Read more »

Er bioolje et godt alternativ til fossil fyringsolje?

Med et nærstående forbud mot å varme opp boliger med fossil fyringsolje står oljefyreierne ovenfor flere alternativer. Ett alternativ som trekkes frem er bioolje, men hvor godt alternativ er det… Read more »

5 fordeler ved å velge varmepumpe for bergvarme eller luft/vann

Vurderer du å investere i bergvarmepumpe eller luft/vann-varmepumpe? De siste årene har stadig flere nordmenn gjort akkurat i dette av flere grunner, og i fjor var det i overkant 2.800… Read more »

Må varmepumpen stå der oljefyren stod?

Har du en oljefyr stående i kjelleren og vurderer å installere en bergvarmepumpe eller luft/vann-varmepumpe? Et av spørsmålene som dukker opp i den anledning er om den nye varmepumpen må… Read more »

Plassering av varmepumpe

Mange lurer på hvor det er mest gunstig å plassere varmepumpens inne- og utedel for å oppnå stabil og jevn temperatur i en så stor del av boligen som mulig.… Read more »

Energiverket ansetter markedssjef

Energiverket vokser videre – Vi har allerede begynt å styrke organisasjonen for videre vekst, – og fått på plass flere viktige brikker i selskapet både innen salg og montasje. Vi… Read more »

Energiverket skal ansette 15 nye kolleger

I 2010 ble Energiverket etablert i Råde av daglig leder Richard Granskogli og styreleder Arne Hellum. Siden den gang har pilene pekt nesten konstant oppover. I 2014 ble bedriften Gasellebedrift og nylig fikk… Read more »

Gode grunner til å velge væske/vann-varmepumpe

Væske-til-vann-varmepumpe En væske-til-vann-varmepumpe også kalt bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe bruker energi lagret i fjell, jord eller sjø til å varme opp vann til radiatorer eller vannbåren gulvvarme. Oppvarming med en… Read more »

All time high for Energiverket

Stor etterspørsel etter varmepumper – all time high Interessen for varmepumper og vannbåren varme handler ikke lenger bare om de store besparelsene de medfører. Det dreier seg også om den… Read more »

Nytt magasin fra Energiverket

Nå har vi vårt ferske magasin klart med nyheter, reportasjer, gode tips og nyttig informasjon for deg som skal bygge nytt, pusse opp eller bytte ut oljefyren. Magasinet vårt er… Read more »

Vi hjelper deg med oljefyringsforbudet

Regjeringen innfører som ventet et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger, som meldt 15.juni. Hvilke utfordringer gir dette deg og hvordan løser du det? Vi… Read more »

Forbudet mot fyringsolje og parafin trer i kraft 1.1.2020

Nå blir oljefyringsforbudet en realitet Regjeringen innfører som ventet et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger som trer i kraft 1.1.2020. Hensikten er å… Read more »

Informasjonsmøte om Enova sine støtteordninger

Velkommen til informasjonsmøte i Råde og Sandefjord tirsdag 23.mai kl 18.00 Går du med planer om å bytte ut oljefyren med varmepumpe? Eller bygger du nytt hus og skal ha varmepumpe… Read more »

Tenker ikke på innetemperatur lenger

Om knappe tre år er det sannsynligvis forbudt å bruke fossilt brensel. Erik Gjelstad ville være tidlig ute, og samtidig både spare penger og miljø. For to og et halvt… Read more »

Uten oljefyren er det blitt stille i huset

Ragnar Solli hadde hørt at fossilt brensel skulle utfases, og ønsket å være tidlig ute. Valget med å fjerne oljefyren angrer han ikke på. Tidligere hadde Sandefjordmannen en stor oljefyr… Read more »

Barna får ikke astma-anfall lenger

Alenemoren Merete Gulbrandsen Lundiin har to barn, begge med astma, en med leddgikt. Hele familien har nå fått en ny hverdag med vannbåren varme. Sommeren 2014 kjøpte Merete G. Lundiin… Read more »

Valget av bergvarme og solfanger var enkelt for Geir Engdahl

Geir Engdahl underviser i energiløsninger på videregående skole. Faglig interesse og miljøbevissthet gjorde avgjørelsen om å gå over til bergvarme og solfanger enkelt. Engdahl hadde knapt flyttet inn i boligen… Read more »

Trond sparer 60.000,- i året med bergvarmepumpe

Med 400 kvadratmeter bolig med åpen løsning var Trond Lundes bolig et pengesluk, der strømregningen kom på 14.000 i måneden. Nå sikter han mot et nullenergihus, blant annet ved hjelp… Read more »

Forbud mot oljefyring fra 2020

Regjeringen foreslår et forbud mot bruk av fossil olje til oppvarming av bygninger fra 2020. Hensikten med et slikt forbud er å redusere klimagassutslipp fra oppvarming av bygninger. – Utslipp skyldes hovedsakelig av forbrenning… Read more »

Rekordmange deltagere på Varmepumpekonferansen

I løpet av to dager (29. – 30.mars) samles en bred bransje for å diskutere «Fossilfri og energieffektiv byggsektor» på Fornebu. Med totalt 228 påmeldte, fordelt på 110 organisasjoner og… Read more »

Grisesmart oppvarming sparer bonden for tusenvis av kroner

Utnytter energien fra grisene Griseoppdrett krever mye oppvarming for å varme smågrisene. Men grisene produserer også en del varme – som man bokstavelig talt gjødsler med. Her er det tusenvis… Read more »

Fra solvarme til solenergi

Visste du at ved hjelp av solcellepaneler kan man bruke solenergi til å produsere strøm til boligen din? Energien brukes til å drifte en varmepumpe, eget forbruk eller man kan med… Read more »

Energiverket i media

To bransjepriser tildelt Energiverket AS Energiverket har hatt en svært begivenhetsrik start på 2017

Klimaprisen fra Enova gav storfint besøk

Energiverket er kåret til landets beste til å fremme energi- og klimavennlige løsninger i norske boliger. Energiverket AS mottok onsdag 1. mars Klimaprisen

Derfor skal du kjøpe varmepumpe fra en autorisert forhandler

Energiverket leverer varmepumper fra produsentene NIBE og Toshiba. Vi er en autorisert forhandler som oppfyller en rekke krav fra importør.

Luft til vann-varmepumpe som gir 5 ganger energi tilbake

FANTASTISK EFFEKTIV LUFT TIL VANN-VARMEPUMPE I 2016 lanserte NIBE en nyvinning innen luft til vann-varmepumper. NIBE F2120 blir kalt et gjennombrudd innen effektivitet. Tester som er utført gir NIBEs nye luft/vann-varmepumpe… Read more »

Energiverket deltar på Årets boligmesse

Velkommen til årets boligmesse! Årets boligmesse arrangeres flere steder i landet i disse dager. Energiverket vil være tilstede både i Sandefjord på boligmessen 3-5. Mars og i Kongstenhallen fra 10-12.… Read more »

Nordmenn installerte 73 133 varmepumper i 2016

Markedet for varmepumper vokser ytterligere Varmepumpemarkedet i Norge vokste 12 prosent i fjor, og det er nå installert mer enn 900 000 varmepumper i norske bygninger. Totalt ble det installert 73 133… Read more »

Vant gulvbåren varme for 35.000,-

Energiverket AS med stor konkurranse Fra perioden 1.desember til 31.januar har Energiverket AS hatt en stor konkurranse på kampanjesiden vinnvarme.no. Her kunne hvem som helst kunne være med og velge… Read more »

NIBEs luft til vann-varmepumpe varmer fortsatt ved -25°C?

For oss i Norden som er vant med svært varierende værforhold, kan det være greit å vite at varmepumpen fungerer også under bitende kulde.

Slik kan varmepumpen styres av strømprisene

Med NIBE Uplink kan du styre og overvåke varmepumpen og spare penger NIBE Uplink gir huseiere muligheten til å styre og overvåke sin egen NIBE varmepumpe fra hvor som helst. Og… Read more »

Vi har trukket vinner av konkurransen vår Vinn Varme!

Fra perioden 1.desember til 31.januar har Energiverket AS hatt en stor konkurranse på kampanjesiden vinnvarme.no hvor hvem som helst kunne være med og velge hvilken premie man ønsket seg.

NIBE styrker ledende posisjon med ny inverterstyrt bergvarmepumpe

Energiverket AS er en av Østlandets ledende aktører på fornybar energi og vi er den forhandleren som solgte mest NIBE varmepumper i Norge i 2016.

Bergvarme – Investeringen som berger økonomien din

Hva om du kunne redusere energiforbruket med 80 %? Med bergvarmepumpe fra NIBE kan du det. Og ikke bare det, bergvarme som energikilde er i tillegg miljøvennlig, fornybar og gratis.… Read more »

Trekning av konkurransen Vinn Varme 2017

Hei alle! Nå nærmer det seg med stormskritt siste frist for å melde seg på i konkurransen vår på vinnvarme.no.

Et behagelig inneklima er gull verdt

Jevn innetemperatur hele året og renere luft kan vi love deg hvis du kjøper en Toshiba varmepumpe.

Strømkostnader ved installering av varmepumpe

Skal du installere varmepumpe vil det også innebære noen strømkostnader til elektriker. Kostnadene avhenger følgelig av hvilken type løsning man velger på varmepumpen. Her er de ulike variablene som vil påvirke prisen.… Read more »

Hvordan fungerer en energibrønn?

Ren solenergi lagres i bakken som kan brukes direkte til oppvarming av boligen din. Selv på rekordkalde vintre har du all energien du trenger – også når sommeren har vært… Read more »

Flott og tørr høst gir dyrere strøm

Ikke bare fordeler med lite nedbør Er du en av dem som gleder deg over en flott høst med fine temperaturer og lite nedbør skal du vite at du ikke… Read more »

Valget av bergvarmepumpe gir suveren besparelse

Suveren besparelse med bergvarmepumpe Vi har et hus som er bygd i 1970, med oljefyring og radiatorer. Tappevann blir også varmet opp av oljefyren. Vi ønsket en ny løsning, da… Read more »

Familien Moen sparer både penger og miljøet med bergvarmepumpe

Sparer både penger og miljøet med bergvarmepumpe Familien Moen var på utkikk etter en god løsning for oppvarming av huset og varmt tappevann. Selv om ikke Torolf Moen selv hadde… Read more »

Kari A. Lorentzen gikk for NIBE bergvarmepumpe

Byttet ut oljefyren med NIBE bergvarmepumpe Sentralfyren hos familien Lorentzen var gammel, slik at den måtte snart byttes ut. Å fyre med olje er både forurensende og dyrt. Vi ønsker… Read more »

Familie med astma fikk bedre livskvalitet 

Sønnen Edvind i familien Kjærstad utviklet tidlig astma grunnet reaksjon på husmidd. Etter mye studier i litteraturen samt samtaler med barnelege, besluttet Irina og Einar Kjærstad å gå til innkjøp… Read more »

Degernes Konferanse- og Misjonssenter byttet ut oljen med varmepumpe

– Vi var ikke i tvil Degernes Konferanse- og Misjonssenter ligger i Rakkestad Kommune. Det er store lokaler og ca 35 rom som trenger både oppvarming og varmt tappevann. Tidligere… Read more »

Energiverket har fjernet 1 000 000 liter olje fra markedet

En million liter er ganske mye! Energiverket har vokst kraftig siden oppstarten i 2010 og har installert hundrevis av moderne anlegg som er drevet av fornybar energi. Det kommer miljøet… Read more »

Utskifting av oljefyr i Sandefjord

Defekt oljefyr – noe måtte gjøres Terje Evensen installerte sin væske/vann-løsning fra Energiverket i oktober. Oljefyren var defekt og noe måtte gjøres. – Det som var viktig for meg var… Read more »

Vannbåren gulvvarme og varmepumpe til ny enebolig

Godt fornøyd med valg av løsning Vannbåren gulvvarme i alle gulv – Vi valgte vannbåren gulvvarme i alle gulv og en NIBE 1145 bergvarmepumpe som energikilde fordi vi syntes dette var… Read more »

Korsegården Brannstasjon gikk for bergvarmepumper

Korsegården Brannstasjon Korsegården Brannstasjon ble påbegynt i 2000 og annet byggetrinn ble ferdigstilt i 2010. I dag er det en brannstasjon som fremstår med tidsmessige lyse lokaler med høy materialkvalitet.… Read more »

Ny støtteordning for varmepumper

Bytt ut oljefyren og få opptil 40.000 i støtte fra Enovas støtteordning! – Etter 5. januar lønner det seg mer enn noen gang å investere i energitiltak i bolighus. Du… Read more »

Energiverket hadde det beste tilbudet

– Jeg valgte det beste tilbudet Stig Nilsson (51) fra Moss har installert luft til vann-varmepumpe og er storfornøyd med tilbudet Energiverket ga ham. – Energiverket leverte det rimeligste tilbudet, forklarer… Read more »

Enda bedre ytelse med nytt kompressordesign

NIBE utvider arbeidsrommet innen luft-vann og bryter samtidig en grense med årsvarmefaktor på fem blank. Større bergvarmepumper bygget over testvinner-lest er også lansert. Fantastisk ytelse Da NIBE for noen få… Read more »

Varmepumpe-skeptiker spør: Hva hvis strømmen går?

En gjenganger når vi snakker om varmepumpe som erstatter for oljefyren er “Hva hvis strømmen går?”. Et betimelig spørsmål all den tid ingen ønsker å fryse. Og strømbrudd er en… Read more »