Utnytt solenergien med solfangere

Nå kan du bruke solenergi både for å få varmt tappevann og oppvarming av din bolig. NIBE har utviklet pakker med solfangere som kan brukes sammen med væske-vann, luft-vann og avtrekksvarmepumper. Energiverket er en av få leverandører som leverer slike systemer. Her kan du lese om løsningen til Geir fra Fredrikstad som innebærer solfanger og bergvarmepumpe.

Fordeler med NIBEs solfangere

  • Enkel og rask installasjon
  • Lav vekt
  • Lang levetid
  • Kostnadseffektive
  • Elegant design

Hvordan fungerer en solfanger?

Med en solfanger benytter man solenergien til å varme opp vann som bidrar til å levere varme sammen med varmepumpen i det vannbårne anlegget. En varmepumpe samkjøres med solfangere, og driften av varmepumpen kan reduseres eller stoppes helt når solenergi alene er tilstrekkelig for anlegget. En styreenhet sørger for optimal drift med automatisk styring av varmepumpen og solfangerne. Varmepumpen får forlenget levetid og mindre slitasje når den kan hvile store deler av året – og energibesparelsen blir større.

Vi tilbyr flere typer solfangerpakker avhengig av hvilket behov du har. Usikker på hvilken solfangerpakke du skal velge? Få gratis befaring

Få støtte opp til 15.000,- fra Enova for solfangeren

Du kan få støtte fra Enova til å installere solfanger. Du har få tilbake maksimalt 10.000 kr for et solfangeranlegg, pluss 200 kr per m² solfanger oppad begrenset til 25 m². Det vil si at dersom du installerer 25 m² med solfangere, kan du få opptil 15.000 kr totalt.

Hvordan kan jeg få Enova-støtte?

Enovatilskuddet blir utbetalt etter at du har installert solfanger eller annen ny og miljøvennlig oppvarming. Energiverket leverte flest søknader til Enova i fjor, en av flere grunner til at vi vant klimaprisen fra Enova.

Prosessen er enkel, du

  • installerer solfangeren
  • registrerer kvittering/faktura på Enova.no
  • mottar utbetaling

Merk: Enova krever at du får arbeidet utført av fagfolk. Energiverket har spesialister som installerer solfangeren for deg.