Energiverket – Størst i Norge

Energiverket AS har vunnet prisen «Mest salg NIBE 2017». Denne utmerkelsen er gitt av energi-giganten NIBE som er et europeisk og nord-amerikansk børsnotert konsern som omsatte for over 12 milliarder i fjor. Imponerende salg av produkter innen fornybar energi har resultert i at Energiverket får denne høythengende prisen.

Prisen kommer en snau måned etter at Energiverket AS ble tildelt Klimaprisen fra Enova for 2017, også det for andre år på rad.

Energiverket er en kjede på Østlandet som er etablert  med kontorer rundt Oslofjorden. Selskapets satsningsområde er varmepumper for vannbåren varme, ventilasjonsvarmepumper og solenergi. Selskapet har spesialisert seg på utskifting av oljefyr med bergvarme- og luft/vann-varmepumpe, installasjon av varmesentral i nye og eksisterende boliger med og uten vannbåren varme.

Administrerende direktør Daniel Kristensen i ABK, den norske importøren av NIBE, gratulerer Energiverket AS med både pris og god innsats.

– Det Energiverket har fått til de siste årene har vært veldig morsomt å følge med på. De har spesialisert seg, jobbet knallhardt og bygd stein på stein, noe som nå resulterer i at de er den største forhandleren i Norge. Vi gratulerer så mye med prisen, avslutter Kristensen.

Firedobling av salget hittil i år

I takt med at Enova har doblet pengestøtten til de som faser ut oljefyren i 2018, har også salget økt for Energiverkets del. Hittil i år har avdelingene samlet sett opplevd en firedoblet salgsøkning sammenlignet med fjoråret. Kombinasjonen av dyktige medarbeidere og markedsledende produkter er avgjørende faktorer for at vi lykkes, sier Richard Granskogli, administrerende direktør i Energiverket AS.

Denne økningen betyr også at vi ansetter en rekke nye kollegaer innenfor ledelse, kundebehandling og montasje. Bare de siste ukene har vi ansatt tre erfarne rørleggere og to kunderådgivere, mens vi i Drammen nå nylig har utlyst den spennende stillingen som daglig leder. Stillingen har åpnet seg på bakgrunn av at dagens leder går over til nye oppgaver i konsernet.

Utfasing av oljefyr innen privat- og bedriftsmarkedet

Enova har doblet oljefyrstøtten ut 2018 og støtten vil forsvinne helt i 2020. Dette gjelder både privat- og bedriftsmarkedet. Enova fikk mer enn 1000 henvendelser om utfasing av oljefyrer i april, og opplever det største trykket noensinne. Pågangen er også stor på alle Energiverkets avdelinger rundt Oslofjorden og hvis vi skal rekke utskiftingen av oljefyr og konvertere til varmepumpe før støtten halveres, må ikke kundene bli sittende å vente.

– Ordrebøkene fyller seg opp og vi trapper opp kapasiteten. Vi vil derfor råde alle som sitter med oljefyrer de skal skifte ut til å være raske med å bestille. Dette for å rekke å få den støtten Enova gir og for at vi som jobber med dette skal kunne rekke hjelpe alle, utdyper Granskogli.

For å oppfylle kravet om dobbel oljefyrstøtte må hele installasjonen være ferdig innen 31.desember 2018. Blir ikke utskiftingen ferdig før nyttår vil det bety at støtten halveres. Om kun halvannet år vil hele støtteordningen være borte, noe som vil resultere i titusenvis av kroner i tapt støtte.

Nye støtteordninger fra Enova

Enova skal være en medvirkende faktor til å redusere trykket på det norske strømnettet. Mange hytter og hus bruker i dag veldig mye energi på samme tidspunkt til å varme opp bolig og varmtvann. Et av tiltakene for å motvirke dette er å støtte smartere varmesentraler.

En av de nye støtteordningene gjelder akkumulatortank. En akkumulatortank vil kunne lagre energi over en tid. Det vil si at man kan produsere varme/varmtvann når strømmen er rimelig og nettet har god kapasitet og benytte denne varmen i huset når nettet er overbelastet og strømprisene er høye. I en slik akkumulatortank (eller varmesentral) lagrer man overskuddsvarme fra varmepumpe, solfangere eller andre vannbårne varmekilder, og kan bruke den senere når det trengs. Dette er en intelligent måte å redusere energikostnadene på og Energiverkets avdelinger merker stor interesse fra forbrukerne, forteller Granskogli.

Til glede for nær 500.000 hytteeiere landet rundt, kunngjorde Enova også at fritidsboliger kvalifiserer til Enovastøtte. Mange ønsker den samme gode komforten på hytta som hjemme, men opplever ublu strømpriser ved høyt forbruk av oppvarming av hytte og varmtvann. For å få mer energieffektive fritidsboliger kan man heretter få støtte til varmesentral, vannbåren varme, vannbåren varmepumpe, akkumulatortank, solceller og solfangere – for å nevne noe.

Vi er veldig stolte av denne prisen og all ære til de ansatte. Det er takket være en formidabel innsats over tid – både på kvalitet og volum, som har gjort at Energiverket har blitt størst i Norge. Dette gir ny næring til å fortsette denne reisen til nye og spennende høyder, avslutter Granskogli.