Varmesentralen

Vannbåren varme gir både et fantastisk inneklima og overlegen valgfrihet som sikrer deg den mest fleksible varmeløsningen du kan velge i boligen din. Både nå og i fremtiden.

Varmesentralen er hjertet i varmeanlegget som øker kostnadseffektiviteten på ditt vannbårne varmeanlegg. Den sørger for at du kan utnytte langt mer av overskuddsvarmen som oppstår under produksjon av varmtvann til forbruksvann og boligvarme. Med langt større kapasitet enn vanlige varmtvannsberedere, svært lavt varmetap og frie tilkoblingsmuligheter til den energikilden du ønsker å bruke slik som varmepumpe, strøm, bio, pellets, ved eller solenergi har du et suverent utgangspunkt.

Det er viktig å gjøre de smarte valgene – det er tanken som teller!

Hvem er Varmesentralen for?

Som boligeier er du opptatt av å ha en varm og komfortabel bolig, samt rikelig med varmtvann når behovet er der. Varmekomfort er så viktig at det i stor grad skiller mellom trivsel og mistrivsel. Men, varme er også forbundet med utgifter. Faktisk utgjør disse to postene nærmere 80% av energikostnadene knyttet til boligen din.

Varmesentralen sørger for optimal drift av det vannbårne varmeanlegget ditt og lar deg utnytte langt mer av energien som produseres. Enten det er solfangere, vannbåren varmepumpe, vedovn med vannkappe eller biokjele som står for produksjonen av varmtvann, kan du nå lagre langt mer energi enn du kunne tidligere.

Kombinert med vannbåren varmepumpe gir Varmesentralen bedre driftsbetingelser for varmepumpen, ved at den får et større volum å jobbe mot. Dette betyr færre start/stopp for pumpa, som igjen fører til at levetiden dens forlenges.

Stadig flere får øynene opp for solenergi og hvordan man kan utnytte dette ved hjelp av solfangere. Varmesentralen har en egen spiral koblet opp mot solfangerne som vil generere mengder av varmtvann hele året. Utnyttelse av solenergi baserer seg på bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og er i tillegg gratis å benytte.

5 fordeler med Varmesentralen

VALGFRI TILKOBLING
Varmesentralen gir deg fritt spillerom til å koble på den energikilden du selv måtte ønske. Du kan starte med Varmesentralen som driftes på strøm og deretter installere varmepumpe, vedovn med vannkappe, solfangere eller solceller.

UNNGÅ HØYE STRØMTOPPER
Varmesentralen har langt større kapasitet enn en vanlig varmtvannsbereder og kan produsere varme når strømprisen er billigst, i stedet for når den ikke har mer varmtvann. Som regel er dette på morgenen når familien bruker mye varmtvann før skole og jobb, en periode som strømprisen er ekstra høy fordi alle andre også belaster nettet.

KLARJORT FOR TILKOBLING AV SOLVARME
Varmesentralen har en egen varmespiral som kan kobles til solfangere, enten umiddelbart eller på et senere tidspunkt. Med solfangere utnytter du solenergien og høster gratis varme til bolig og varmtvann. Solfangere kan monteres på taket eller veggen din, og utnytter energien i solstrålene til å varme opp vann som kan lagres i Varmesentralen til senere bruk.

HYGIENISK OG EFFEKTIVT
Gjennom en egen tappevannspiral føres vannet gjennom tanken mens det blir oppvarmet til ønsket temperatur. Varmtvannet produseres med andre ord fortløpende og du slipper å engste deg for legionella eller dårlig vannkvalitet.

ALDRI TOMT FOR VARMTVANN
Med overlegen kapasitet produserer Varmesentralen alt varmtvannet familien trenger, og mer til, selv på de kaldeste dagene. God isolasjonsevne og stort lagringsvolum gir deg bekymringsløse morgenstunder når behovet er stort.
[maxbutton id=”3″ ]